Recept: Dekadent kladdkaka

Recept: Dekadent kladdkaka

Nu plockar vi fram det tunga artilleriet. För den här chokladdrömmen är inte att leka med. Den är kladdig, kvicksandskladdig, mörk, ja rent dekadent! Grädden smaksätts fördelaktigt med valfritt destillat.

Dekadent kladdkaka

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1,5 dl kakao
  • 2,75 dl socker
  • 1 msk starkt kaffe
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Grädde

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 160 grader innan du börjar med att smälta smöret (låt det gärna brynas lite om du orkar vänta). Sedan häller du över i en bunke och tillsätter socker, kakao, kaffe och salt innan du blandar ihop allt.
  • Knäck i två ägg, blanda.
  • Skaka nu ner mjölet genom en sil. Jag vet, det är tråkigt men det är ännu tråkigare med mjölklumpar som inte går bort så gör dig mödan att sikta.
  • Rör rör.
  • Ta nu fram en brödform. Du behöver inte klä den, det funkar också att smörja med smör och "bröa" med typ kokos, men jag tycker det blir smidigt och bäst att knyckla ihop ett bakplåtspapper och sen klä formen.
  • I med smeten och skjutsa in i ugnen där den får stanna i 20-25 minuter. Den är klar när kanterna har stelnat men mitten fortfarande vobblar lite. 
  • Strössla på lite flingsalt och låt svalna ordentligt nån timme, gärna i kylskåp eller frys (efter att den värsta värmen försvunnit).
  • Innan servering vispar du grädden lite lätt och (om du vill, vågar och kan) tillsätter några teskedar av valfritt destillat som galliano, punsch eller cointreau.
  • Mmmm!
Tillbaka till blogg