
Recept: Oliver med inlagda citronskal
Share
Oliver är sommar. Citroner är sommar. Men har du testat inlagda citronskal? Ett underbart snacks till semesterkvällarna och här är hur du gör det 👇
Oliver med inlagda citronskal
Du behöver
- Citron, 1 st
- Kokande vatten, 2 msk
- Salt, 0,5 tsk
- Olivolja, så att det täcker citronskalen
- Oliver, jag använde två burkar till fatet på bilden
Så här gör du
- Ta citronen (som du självklart tvättat noga) och skär så långa remsor av skalet du klarar. Det kan vara fint i olika bredder på remsorna.
- Lägg i en skål och häll på kokande vatten och salt.
- Häll på olivolja så att det täcker skalen.
- Dela citronen och pressa ner saften av ena halvan.
- Rör runt, täck med plast och låt stå gärna ett dygn men i alla fall 3 timmar.
Uppläggning - Häll av spadet från oliverna och lägg upp på fat.
- Placera ut citronremsorna över oliverna och ringla lagen över det hela. Smaklig!